21 лютого – День рідної мови

Вітаємо у Міжнародний день рідної мови зі святом української мови. Нас єднає мова!

 

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

З нагоди свята у Чернівецькому ліцеї №12 були проведені години рідної мови, інформаційний дайджест «Мова кожного народу – неповторна і своя», усний журнал «Мова – серце нації», фотоквест «Я люблю українську мову», флешмоб «Читаймо рідною мовою». Учні переглянули відеофільм «Цікаві факти про українську мову», мультфільм «Лепетуни», взяли участь у мовознавчій грі-мандрівці «Як український соловейко світом мандрував» , інтелектуальній грі “Хто кращий мовознавець”, вікторині ” Слово – не стріла, а глибше ранить”.

Бережімо рідне слово, бо в ньому сила нашого сьогодення. Нас єднає мова!

Флешмоб «Читаймо рідною мовою»

Світ книг – прекрасний і дивний. За кожною обкладинкою ховається неповторна історія зі своїми героями, подіями і атмосферою.

Читання – це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе. Учні нашого ліцею знають про це, бо хто багато читає, той багато знає. Жоден гаджет не здатен замінити мудрої книжки. І це добре розуміють ліцеїсти. Вони завжди знаходять час для спілкування з книгами. Найбільше люблять читати книги українською мовою. Читаючи , вони занурюються в цей світ, радіють або сумують разом з персонажами, співчувають їм або висловлюють своє судження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *