Проєкт «Абетка спротиву»

Учні ліцею та творча група вчителів створили проєкт «Абетка спротиву» з метою популяризації української мови, поглиблення знань з історії України крізь призму подій від часів повстанців до сучасної українсько-російської війни.

“24 лютого 2022 року повномасштабним вторгненням російської армії розпочався новий етап російсько-української війни. Це – народна війна за незалежність і суверенітет України, яка триває з 2014 року. Це також війна за цивілізаційний вибір: Україна відстоює свою приналежність до європейської цивілізації і водночас – ті засадничі цінності, права і свободи, що лежать в основі Західного світу”. (Український інститут національної пам’яті. https://uinp.gov.ua/aktualni-temy/povnomasshtabne-vtorgnennya-rosiyi-v-ukrayinu-istorychnyy-kontekst)

Немає нічого страшнішого в житті людства, ніж війна. Через війни, які траплялися за всю історію існування людини,  загинули мільйони. А вже тих, хто постраждав, був травмований або став інвалідом, підрахувати неможливо: настільки їх багато. Все це дає можливість зробити висновок: війна – це найбільше зло.

Загарюк Ірина – учителька історії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *