Тиждень безпечного Інтернету

6 лютого ми відзначаємо День безпечного Інтернету, а в ліцеї традиційно проводиться тиждень онлайн-безпеки. Всі вчителі та класи задіяні, інформаційні хвилинки під час виховної години, уроки безпеки, ігрові заняття, виставка малюнків, комп’ютерної графіки, плакатів.

Учні початкової школи провели дуже цікавий та насичений тиждень. Пропонуємо вашій увазі відеозвіт.

 

Учні старшої школи ознайомитися з матеріалами на тему платіжної безпеки, розробленими експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай 

В 11-х класах були проведені заняття з платіжної безпеки на тему: “Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства”. Домашнім завданням для учнів було створення макету грошових купюр для нашого ліцею, найкраще справилася із завданням Зайцева Діана.

Гроші нашого ліцею

Учні 8-х класів взяли участь у грі з платіжної безпеки “КіберБезпека: думай швидко, плати безпечно!”.

Дев’ятикласники з цікавістю відповідали на питання та розв’язували проблемні завдання з кібербезпеки.

 

Хочемо нагадати правила безпечної поведінки в мережі та про ресурси в Україні, що допомагають нам знати більше про безпеку.

10 золотих правил

1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.
2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.
3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.
4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.
5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв’яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.
6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.
7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.
8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.
9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.
10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам. Натисніть кнопку редагування, щоб змінити цей текст.

Корисні ресурси:

Національна онлайн-платформа для розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта». Освітній серіал для батьків про безпеку дітей в Інтернеті

Заняття з платіжної безпеки для початкової школи на тему: “Готівкові та безготівкові гроші” (https://cutt.ly/dwLvCy6I)

Заняття з платіжної безпеки для середньої та старшої школи на тему: “Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства” (https://cutt.ly/uwLvCOrq)

Повчальні відео про платіжне шахрайство (https://cutt.ly/ZwLvBK1e)

Презентація “Збірка коміксів про платіжне шахрайство” (https://cutt.ly/YwLvBlhf)

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *