Тиждень толерантності

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, пропаганди принципів терпимості в усіх учасників навчально-виховного процесу з 15 по 19 листопада 2021 року в Чернівецькому ліцеї №12 «Ювілейний» було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом «Всі – ми різні , всі ми – рівні. Впродовж цього тижня робота психологічної служби школи була спрямована на ознайомлення учнів з поняттями «толерантність»та «толерантна людина», виховувати дружні відносини між учнями, розвивати почуття емпатії, терпіння, доброти та поваги один до одного. Виховати в учнів розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.
Протягом Тижня оформленний інформаційний стенд «Психологічний вісник», де проінформовано учнів про основні моменти тижня та кольорів на цілий тиждень і наголошено про толерантність та її місце в навчально-виховному процесі.
На протязі тижня було проведено турнір «Створи квітку толерантності», виготовлення «Дерева толерантності»; проведено виховну годину: «Як жити в мирі з людьми», «Вчимося поважати інших», «Гарно дружити – значить правду говорити»; тренінгові заняття з учнями «Вчимося толерантному спілкуванню», «Добро починається з тебе. Не будь жорстоким»; проведено проєкт «Аптечка для душі», в ході якої кожен бажаючий учень та вчитель, анонімно міг висловити свої побажання один одному; Обдарованими учнями було проведене інтерв’ю «Толерантність для мене це…»; учні взяли участь у створенні «Планет Толерантності»; Всесвітня акція «Синя стрічка»(символ боротьби із насиллям проти дітей)
Лідерами учнівського самоврядування проведено бліц – опитування «Міс/містер толерантність педагогічного колективу».
План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Упродовж тижня Толерантності всі учні ліцею приймали активну участь в заходах, які змінювали один одного.

(Шкільний психолог Галина Юрійчук)

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений у зв’язку із ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів терпимості, в основу якої закладено положення, проголошені в Загальній декларації прав людини.
З метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей у ліцеї з 15 по 19 листопада проходив «Тиждень толерантності».
Основною метою Тижня було формування в учнів навичок ефективного спілкування, розвиток емпатії, розуміння проблем оточуючих людей.
Протягом цього тижня необхідно було одягатися за певним дресс-кодом (одна або декілька деталей одягу повинні відповідати кольору дня)
Понеділок – зелений
Вівторок – жовтий
Середа – білий
Четвер – синій
П’ятниця – червоний.
Впродовж тижня робота вчителів початкових класів та класних керівників ліцею була спрямована на формування в учнів поваги до інших людей, їхніх думок.
План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Проведено бліц-опитування, тематичні конкурси, ігри та акції, години спілкування, та бесіди на тему толерантності.
Учні 5 – А під час години спілкування «Вчимося бути толерантними. Толерантність у сучасному світі» мали можливість аналізувати, приймати рішення, обирати правильну позицію, а також вияви риси толерантності у самих себе та оточуючого колективу.
Проведення тижня толерантності дозволило учням, вчителям та батькам відчути себе єдиним цілим.

(Ірина Загарюк, класний керівник 5 – А класу)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *