Тиждень інформатики та безпечного Інтернету

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Цього року він проходить під гаслом “Разом для найкращого інтернету!”

З метою відзначення цього дня за традицією в ліцеї проведено тиждень інформатики та безпечного Інтернету. Дуже цікаві події відбувалися, і цього року брали участь не тільки учні, але й вчителі.

  • Учні 5-11 класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі “Безпечний інтернет 2.0”. Результати говорять самі за себе: маємо 150 учасників конкурсу, з них 25 отримали максимальну кількість балів – 100 із 100, дипломи 1 ступеню – 59, ІІ ступеню – 43, ІІІ ступеню – 16, просто учасників – 7. До конкурсу учнів зорганізували та підготували вчителі інформатики Голик Н.В. та Аністратенко Т.В.
  • Вчителі взяли участь у Всеукраїнському онлайн-флешмобі освітян до Дня безпечного Інтернету. У рамках заходу, який відбувся 08 лютого 2022 року з 14:00 до 15:00, було зареєстровано рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education – більше 42 тисяч! Окрім виконання цікавих вправ вчителі мали змогу поспілкуватися із відомими освітянами та представниками кампанії Google в Україні.
  • Представляємо вашій увазі навчальний посібник із безпеки дітей в Інтернеті, розроблений компанією Google у співробітництві з організаціями The Net Safety
    Collaborative та Internet Keep Safe Coalition.
  • Учні 10-11 класів взяли участь в опитуванні “Чи почуваюся я захищеним в Інтернеті?”. Результати можна переглянути за покликанням: Опитування.
  • Учні 5-х класів демонстрували свої знання безпеки у творчих роботах: вони придумували казки про песика Гавка, який блукає нететами всесвітнього павутиння під керівництвом улюбленої вчительки Галини Миколаївни Онуфраш. Публікуємо одну з цікавеньких казочок, можете почитати або послухати (автор казки Симак Михайло, 5-В):

На тему безпеки в Інтернеті були проведені виховні години в усіх класах ліцею. Найцікавше, звичайно, спостерігати за молодшими

(Підготувала вчитель інформатики Аліна Василівна Кукоба)

В середніх і старших класах навчання проводилося в дистанційному форматі:

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *