ТРИ ЯБЛУКА, ЩО ЗМІНИЛИ СВІТ

21 жовтня відзначається Всесвітній день яблук, який запропонований благочинною організацією Common Ground і відзначається з 1990 року.

Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Зокрема, в Україні з давніх-давен яблука цінують не лише за красу і смак, але й за цілющі властивості. Багатий урожай яблук восени символізує достаток та благополуччя української родини.  Яблуня родом з Малої Азії, звідки переїхала до Палестини і Єгипту, а звідти до Європи. Яблука почали вживати в їжу понад 8,5 тисяч років тому. Смакові та цілющі властивості яблука розхвалені ще в рукописах, знайдених у єгипетських пірамідах і гробницях. Навіть комп’ютерна компанія Apple Makintosh обрала своїм символом яблуко. До України свято прийшло з Великобританії.

Не оминули увагою яблучний день і в Чернівецькому ліцею №12 «Ювілейний». Учні 11-А класу під керівництвом вчителів Кушнірук Юлії Володимирівни і Міхєєвої Ганни Василівни презентували результати дослідження:

  • Яблуко, яке надкусила Єва в райському саду
  • Яблуко, яке впало з дерева на відпочиваючого під ним Ньютона, і він відкрив свій всесвітній закон тяжіння.
  • Яблуко, яке надкусив Стів Джобс, засновник знаменитої “Apple”

Реалізувавши цей проєкт, учні розкрили усі таємниці яблука і створили власну історію його чудотворної сили,  краси та користі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *