10 грудня – Міжнародний День прав людини

Права і свободи усіх людей – це найвища суспільна цінність.
Права людини є загальнолюдською цінністю, а рівність прав і свобод усіх людей – це найвища суспільна цінність. Такі принципи закріплено у Загальній декларації прав людини, прийнятій Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року. Саме тому 10 грудня Україна та увесь світ відзначають Міжнародний День прав людини.
«Що таке права людини? Чому вони важливі?» Це ті питання на які ми разом з учнями давали відповідь. Метою цих заходів було надати правове виховання, сприяти формуванню поваги та гідності до прав та обов’язків людини і дитини. Показати значення Загальної декларації прав людини як міжнародного стандарту прав та Конвенція ООН про права дитини, яка набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року.
5 – А клас з задоволенням та захопленням розповідали не тільки про права а і обов’язки які вони мають. Також під час години спілкування учні виконували тренінгові завдання: співвіднести права та обов’язки, переглядали відео та давали перелік прав дитини які вони знають.
Ми прийшли до спільної думки що – на сьогодні дуже важливо, щоб кожна людина знала свої права, які визнані державою та суспільством. Але важливо також запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

Ірина Загарюк – класний керівник 5 – А класу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *